Majssoppa med chilisting
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAM1YLfpKLeKOElQXYVMFwnI3MVc-d3_6bNLlxDW4M-kmdwsh_vVK0yRknQAAzIpTvYfM19pXJO3MWFHbr5PsmVnnyBQdK6KWh4cgX8ql369ttanE8cTCNqf37_wPD8zP1h66f1_0PylPP/s400/majssoppa_chili_B0209.jpg)
IngredienserPortioner: 4
2 burkar majs (à 340 g)
2 gula lökar
2-3 chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
1 dl matlagningsgrädde
1/2 lime (färskpressad juice)
3 kryddiga korvar (t ex kabanoss, ca 240 g)
olivolja
1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Fräs löken i 2 msk olja. Tillsätt spiskummin och gurkmeja.
2. Häll av majsen, blanda ner den i fräset och rör om. Tillsätt vatten och fond. Koka upp soppan och sjud i ca 10 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, limejuice och 1/2 tsk salt. Låt soppan bli varm.
4. Skär korven i skivor och stek 5 minuter. Servera soppan med korven.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar