torsdag 26 februari 2009

Recept på majssoppan

Här är receptet på tisdagens smarriga majssoppa. Låter kanske konstigt med majssoppa, men det var vansinnigt smaskigt!!

Majssoppa med chilisting












IngredienserPortioner: 4
2 burkar majs (à 340 g)
2 gula lökar
2-3 chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
1 dl matlagningsgrädde
1/2 lime (färskpressad juice)
3 kryddiga korvar (t ex kabanoss, ca 240 g)
olivolja
salt

Gör så här:
1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Fräs löken i 2 msk olja. Tillsätt spiskummin och gurkmeja.
2. Häll av majsen, blanda ner den i fräset och rör om. Tillsätt vatten och fond. Koka upp soppan och sjud i ca 10 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, limejuice och 1/2 tsk salt. Låt soppan bli varm.
4. Skär korven i skivor och stek 5 minuter. Servera soppan med korven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar