torsdag 29 maj 2014

Kaos

Ja det är det som råder hemma hos oss. Kaos. 
Det har varit så sen tidigt i höstas. I huset alltså. Det kommer bilder på det så småningom. Men medan ni får vänta på det (herregud! Det har ju inte hänt nåt här på evighet så lite mer väntan får ni leva med) så kommer en sammanfattning av de tre huvudsakliga kaos-momenten:

1) Hösten inleds med en vattenskada i badrummet.
Vet ni hur det är att ha hantverkare som varje dag går genom ditt sovrum? Inte speciellt privat iaf.
Hela badrummet rivs ut och görs om och när vi ändå håller på (kan vara mitt mest använda uttryck i renoverings-sammanhang) så byter vi stammen ner till källaren. Under den här tiden är hantverkarna i HEEEEELA huset. Förråd töms för att göra plats åt rörmokare och golvvärmepryl. Vet ni att man har väldigt mycket saker i ett förråd? 
Handfat, toastol och skåp flyttas in i ett annat rum under tiden. Vi har virkesupplag på altanen, uppriven vägg för att komma åt stammen på mellanvåningen ochkaos i tvättstugan där stammen kommer ner.
Kaos!

2) Det börjar krångla med avloppet och så småningom kommer även en vidrig stank från källaren. Och stanken blir värre. Och värre... Japp! Avloppet under huset är antagligen trasigt och vi måste bila upp golvet. Självklart måste vi tömma förrådet i källaren. Sa jag att man har mycket grejjer i ett förråd? 
Nu har vi saker överallt i hela källaren. Man måste kliva över saker vart man än ska. 
Kaos!!

3) Fönsterbyte. Vi håller på just nu. Man har bytt alla fönster men inte påbörjat att återställa invändigt. Utvändigt har vi fått fönsterbleck. Så det saknas lite än. Under tiden så är det stökigt överallt. Igen. Och skitigt. Igen. 
Kaos.

Det är ganska påfrestande att aldrig kunna göra iordning ordentligt. Särskilt när det pågår under så lång tid. Alla däger "det blir ju himla fint när det blir färdigt". Jo men det känns ju inte så när man är mitt uppe i det. 

MEN... badrummet är klart. Avloppet under huset är utbytt. Förrådet i källaren har blivit målat och fått klinker. Nya hyllor byggs precis nu. Micke snickrar som tusan. Kanske att de blir klara ikväll. Då kan vi flytta in alla grejjer igen. Det har dessutom blivit större så det finns plats för mer skräp. 😊
Och förhoppningsvis kommer de och fortsätter med fönstrena nästa vecka. 

När allt det här är klart. Då ska jsg nog vänta med att dra igång nya projekt ett tag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar